Pages

Till one year~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Wedding tickers

Wednesday, December 23, 2009

meh makan...


ermm...arini puding laici yg dibuat dah leh mkn daa..
start buat mlm semalam..tapi nk bg puding ni lagi sdap n mengeras...smpan lam peti sejuk dulu..

ermmm..sedapp! aritu tyme rayer da buat..tapi bahan tak cukup n agar2 melebihi sukatan..
so puding yang pertama tu keras n xmenjadi..huhu

kali ni ak recorrect balik kesalahan tyme tu.. barulaa sedap..
mudah je nk wat..

Agar-agar Laici (ala-ala taufufa)

dhanea@myresipi.com

Resepi diambil dari forum lain tapi telah dicuba . Amat mudah dan sedap.

Created on : 14-07-2008

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan

Bahan-bahan ( 5-6 orang )

· 15g agar-agar

· 10 cawan air

· 1 cawan gula pasir

· 1 tin susu cair

· 2 tin laici

Cara-cara

1. Masak agar-agar sehingga larut. Kemudian masukkan susu cair dan gula pasir. Masak hingga mendidih. Kemudian sejukkan dalam bekas. Boleh masukkan kedalam peti sejuk. Apabila hendak dihidang barulah di tuang air laici bersama buah. Sedap makan ketika sejuk. Boleh juga tukar dengan fruit cocktail. Agar-agar ini tidak boleh dipotong kerana lembut seperti taufufa.

3 comments:

SaFu@n said...

wah nmpk cam sedap sgt!
nak rase gak nty pos xpon tyme kawen aku pegi ko wat satu ye
hihi

wardatul humaira said...

ermm...mesti..ko mai dulu..nanti ak wat..tyme kawen mmg ak wat..hehe..bg ck abe rase dulu..huhu

BUJANG SUSAH said...

Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila
klik disini.

Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

"SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

P/S: Sedikit perkongsian dan renungan buat sahabat dan diri sendiri dari hamba yang hina jua serba kekurangan ini... sila klik
DISINI

"Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
Wallahualam.

"Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis.. Semoga sejahtera dan semoga sentiasa diberi keberkatan.. wassalam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaSa MeNGeJaR~