Pages

Till one year~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Wedding tickers

Tuesday, March 16, 2010

asignment + oliday

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang
Selawat da n salam ke atas junjungan besar Nabi Muhammad SWT.
Asslamualaikum to all readers..
da lame da xtulis pape lam blog ni, da bersawang sangat2 da kut, sallu duk copy paste edit artikel yang sy rase besh biler bace..
Nak citer sal oliday mid sem kali nie. oliday kali ni betul2 bermakne wasenyer. ye laa..mane taknyer..balik umah ngan bawak macam2 ole2 dari ipg..ARGHHH!! ESEIMEN!! banyak sangat lorh..lebeyh2 ag sbg dak sains ni, memang da jadi macam satu kelaziman dak sains kejernyer manyak dari orang len, kejer lagik banyak kena wat, tapi elaun dapat still same. Nampak x ketidakadilan disitu?? hehe, saje je.. 

Tapikan biasalaa, bila da duk kat umah nie, macam2 dugaan da cabaran datang. banyak interferens occur, virus2, trojan. worm jgn criter laa..

Walaupun empunye diri ni sedar banayk eseimen yang perlu diberehkan, still lagik duk on9, chattg, tidow manyak2(sleep debt..tyme ni laa nk ganti..hehe), n nengok tv. Mase cuti nie la tv ni sebok nak letak citer besh2, tataw ke org ade eseimen? Baguskan? sebok duk marah kat tv, padahal diri sendiri ni seringkali terleka dengan dugaan dunia. hiburan yang seketika.



Tiap kali bangun pagi, mesti yang mula2 terlintas satu azam kat fikiran ni, AKU NAK BEREHKAN ESEIMEN TODAYY!!!! tapiii...keadaan still same, lepas solat Subuh, seap2 ngulang sket. ngantukla pulak.. tidow sebentar. Ancur azam rinie. Adoyai..knape still xberubah nie? Koreksi diri sikit..Jom! Mesti manyak wat silap ni, sal tu jadi begitu dan begini. Refleksi diri sebentar, upgrade semangat. Alhamdulillah. Seap satu eseimen. nie laa hikmahnyer refleksi diri, kte taw ape salah kita, ape yang patut kita wat, ape yang xpatut dibuat, ape yang perlu kita prevent dari buat. N ape yang penting, Pentingkan ape yang terpenting. yang penting tolak tepi dulu, yang terpenting must go fes.

 By the way, oliday wif eseimen kali ni banyak mengajar saya erti nak kontrol mase, nak kontrol diri sendiri n mengasuh sikap tanggunjawab lam diri nie, even penat n xenjoy mane(eseimen nyer pasai), tapi still happy sebab dapat bersame family. Baitiy Jannatiy kan..

Anyway..Keep smile!

ni dya senarai eseimen yang perlu diuat ( lao tertinggal tu tataw laa)

  • biology 1 
  • biology 2 
  • chemistry 1
  • chemistry 2
  • physics 1
  • physics 2
  • bio lab report
  • chemistry lab report
  • basic math presentation (problem solving)
  • summary article
  • bm akademik
  • Gerko Badminton





Jom wat eseimen!! hehe
jangan last minute..nnti jadik camniy..(klik pd gmbr ntuk clear lg)


still leh relate kan ngan eseimen walaupun ni untuk exam..hehe.. 

Keep Smile yup!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaSa MeNGeJaR~