Pages

Till one year~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Wedding tickers

Tuesday, April 20, 2010

Pertndingan mengarang esei..(⊙_◎)

Assalamualaikum w.b.t..
nak share sikitlaa...sal pertandingan td...
pertndingan mengarang esei sempena minggu bahasa..asalnya ana xmo masuk pon..tapi sebab ramai kawan2 join n terfikir lak yang ana ni da lame xgenerate brain ntuk mengarang..nak gerakkan sikit enjin sastera lam kpala ni..maybe da bersawang kut..sebab da lame da xnulis panjang2 n berkaitan fakta nie...
ermm..tadi tyme bagi name kt wakil klas, ramai laa yang joinyer..pastu, kna mntak duit byran untuk penyertaan, fes2 tu...dberitahu, kna bayar 5inggit sowg..kami da bersuara..awat mahal sngt??
lao menang xper ugak..hehe..pastu kitorang pakat2 tarik diri, lepas tu diinform balik..5inggit untuk satu gruplaaa..so, kitorg pon letak nme balik..klaka pun ader,,,nmpak sangat kan berkire? hehe..ana pun same jew..apelaa..tp mmg mahal pun lau 5inggit sowg..xberbaloi kalau kalah..
he..he..kadang nak jugak kan komplen2 nie..xleh ugak accept sumernyer..jadi cam 'pokko angguk' (sesumpah). ikut jaa sumer orang cakap..huhu..
pastu, tadi..pertndingan dkatekan start kul 8.30..tp pkul 8.30pm tu, org pun xramai agy..lam kul 9 lebeyh, baru start..so startlaa tangan menyonteng atas kertas kajang yang diberi, sambil otak ligat memerah idea..ayat bm pun da berterabur nie..ye laa..lame da xnulih2 nie..
mujurlah da dapat taw tajuk sebelum pertandingan, da prepare isinyer...tp still waser cam xcukuplaa..(tp td aderlaa lam 4muka nk masuk 5 muka..huhu). abes jew isi yang di brain storm sblum tu, trus otak blok..enjin sastera berkarat..xengat nk letak minyak pelincir dulu..kan da block nieyh..hehe

pastu, disebabkan mengantuk n letih yang teramat, kami berempat(student kos sains 4 org join esei ni), pakat2 nk kuar awal..rushing duk mengarang nie..nak tercabut tgn wasenyer..last2 seap n selamat disubmit..abes jew..terus kitorg gelak2 same2..
ye laa..tataw merapu sal naper td..
esei tadi, ana pilih pasal keburukan PPSMI..tataw la isinyer cukup ke tak..
td da sepetang duk google sal tu jew..entahlaa..xharapkan kemenangan pun..
yang penting kami dapat join jugak mggu bahasa nie..

okie..setakat ini dulu..wassalam..

keep smile yup! (●*∩_∩*●)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaSa MeNGeJaR~