Pages

Till one year~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Wedding tickers

Wednesday, May 26, 2010

Payahnya nak kenal sahabat ni betul2..


Payahnya mengenal sahabat
Masing-masing mahu berhibur dan terhibur
Sahabat yang bijak akan rosak inteleknya jika ditegur
Sahabat yang dungu akan rosak perasaannya jika disinggung

Jika diam dikatanya tidak tahu
Jika banyak cakap dikatanya tunjuk pandai
Apabila dipuji dia merasa senang hati
Apabila diuji dia cepat remuk hati
Bukan senang jadi kawan
Bila seirama itulah taulan
Bila tak sekata jadi lawan



Dengan siapa kita berkawan
Itu... Orang hebat setinggi awan
Ilmunya tinggi jiwanya tenteram
Tapi sayang, belumpun sempat menghulur salam
Ia merajuk sakit meragan

Payahnya mengenal sahabat
Suaranya indah ilmunya lebat
Sedikit terantuk lalu merajuk
Marilah sama kita memujuk

Itulah tanda kasih sayang
Dalam keikhlasan tak serupa keikhlasan...

Dalam kejujuran terselit kemurnian hati...
Bersahabatlah selagi termampu..

Berusahalah untuk menjadi sahabat yang baik..
Walhal realitinya bukan mudah untuk dilaksana
Tetapi tidak salah untuk mencoba
Kerana..setiap tingkah kita ada yang menilai



Ikhlaskan hati
Tabahkan jiwa
Positifkan pemikiran
Jadilah sahabat yang terbaik umtuk semua

Lain orang, lain cara
lain orang lain bahasa

Tetapi setiap orang masih mengharapkan perkara yang sama
Iaitu..
Keharmonian sebuah persahabatan..

Jom kita sama-sama cuba memahami antara satu sama lain..


Take my hand and take my heart, we can't never be apart now and forever,
i was look back  we stand together,
trust in me, we can fly together, 
don't lose hope when you are in need, 
pray to Allah and tell all to him..

Keep Smile..even ur heart was broken.. :-) 







Sunday, May 16, 2010

saya perlu revision!

Asslamualaikum wbt..
Refer to above, I need to revise…yaaa..esop luse da exam daa..study lum abess agy nie..aduyai..otak suda pening duk piker..bleh ka cover all topic..?? (lau duk asik on9 jaa..camna nk cover sumer en?)

Exam sem ni agak burden kot..ye lah..english, bm n science 1 3hri stret..xder  gap langsung laahh.. so, lam masa seminggu, need to cover all of subjek (actually 5 sub bcoz science 1 divide into 3 sub: bio, chem n physc..then dicompoundkan jadik 1 paper)...haih..da pening duk piker, tapi still ad erase nk update belog..tyme banyak keja ni la bru rasa nak updat2..tyme duk relax xdenyer smangat nak update..tunggu bersawang dalam sebulan lebih..bru wat 1 post..huhu..

Neway, saya da nak study nie..banyak ag nie xcover..tapi payah laa bila da laptop duk terpamer depan mata, walaupon da off (standby off ugak kan?)..line tenet lak ada..lagi2 laa godaan tahap melampau tu..lau sem lepas..godaan kureng sikit kot..sbb acer ni rosak.. operating system error..sampaikan kna roger abah untuk transport pc dari umah..(ini adalah satu keuntungan yang besar bile blajaq dekat ngan umah selain dapat jumpak family tetiap mggu n jimat tiket bas)

Haihh!! Dah2..cukup-cukuplaa tangan menaip..nak study lak niee….okie2..last2..to all my frenz, gudluck for ur exam..especially bakal2 cekgu,…haa, baru teringat..wish to all teacher and teacher to be..Happy Teachers Day..hargailah guru anda kerana mereka telah berpenat lelah mengajar kita menjadi seorang manusia..dedicated to all SKPL, KOSTAQ, SMSA-YT, Imtiaz Dungun teachers; KMPP, IPGMKSM lecturers, and all teacher in Malaysia..Jasamu dikenang sepanjang hayat…

Okie, setakat ni dulu tangan mnari atas keyboard acer nie..nak bace slide2..nota..n buku yang tebal2..semoga apa yang dibace masuk lam exam…doakan ana yee…!

by the way...ni dyaa jadual exam..
18.5.2010 : English
19.5.2010 : B. Melayu
20.5.2010: Science 1
27.5.2010: Science 2 
Wassalam..

study2!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaSa MeNGeJaR~