Pages

Till one year~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Wedding tickers

Friday, June 18, 2010

Merdeka!

Assalamualaikum wbt..
Selawat dan salam ke atas junjungan besar kita, Nabi Muhammad SAW...
ehmm..agak lama belog ni terbiar, berlumut, bersawang,  dan segala macam imbuhan awalan agy..
k, kali nie nk cerita pasal exam aritu..sudah merdeka sebentar ni sebenarnya..27/6 haribulan agy, ketas sains 2.. Alhamdulillah, paper yang ni sy dapat jawab dengan tenangnyer..sebabnya, i've enough time for preparation compared to former paper..ngee( result tu tataw la..)

Heh, paper sc 1, bm n bi..adoilaa..tak taw laa nk komen camne untuk 3paper tu..sebabnyer, JADUAL EXAM DISUSUN TERLALU DEKAT  DAN PADAT (padahal diri sendiri yang xprepare awal2..banyak foya2 sangat..ngee~)..huisyh!..da la BM tu byk kot nak kena stadi..sapa cakap bm takperlu stadi? mentang-mentangla bm tu bahasa ibunda kita, ang ingat tak yah stadi laa..? (bukanke sy ke yg ckp mase sekolah dulu eyh?)
Masa sekolah dulu tu, memanglah tak perlu stadi sangat untuk bm, tapi..bila masuk maktab, barula realize, bm ni  tak semudah yang disangka.(maybe sebab tido lam kelas kot??)

Haaa..paper yang paling buat majoriti of kami tensen adalah BI sebenarnyer kot.. Yelah, tak taw pom format tukaq, tengok2..lam paper tu..lam 60% adalah language stadi(salah diri sendiri jugak sebab tak tanya lect..huh)


pastu, satu lagi, tengok kat bahagian essay, kena write two essay, with not more than 120 words...weyh..esei apee tu?? pendeknyer..termenung sat, padea sy nak tulis nie?? mesti kena tulis padat2.. full wif content, lil bit elaboration, example..camtula kot. So, saya just tulis ikut tarian tangan nie..papehal yang berlaku..semuanya terserah kepada Allah SWT. Kita sudah berusaha bukan?

Paper Sc 1, bahagian essay Chemistry 1 (alhamdulillah bukan fizik..ngee~)...tengok soalan...ade kot sipi-sipi kena soalan spot (okiela,, kna ugak sikit).. ehmm.. biology structure, mula-mula tengok, apekah?? soalan sal photosynthesis, graph xpernah jumpak sebelum nie..graph sal masa..(da ingat-ingat lupa niyh)..tp bila analyse soalan tu..wasenyer..xdela susah sangat (compared to matrix Q), kalau stadi betul2..semua benda mudah kan??

Ehmm, pape pun, exam kali ni, xberharap sangat boleh pointer tinggi (last minute sgt), just harap, moga semua paper lulus.. (takmauu repeaattt!!) aminn..tawakkal je la kan.. usaha dulu, ikhtiar time jawab exam, pastu baru tawakkal kan? :-)

k..setakat ni dulu, (mama da panggil masuk dapur daa..kena p dulu)

p/s: jgn wat last minute preparation yerr.. 

keep smile yup! :-)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaSa MeNGeJaR~