Pages

Till one year~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Wedding tickers

Sunday, October 31, 2010

oh exam!

Assalamualaikum wbt..

Ouh final!
ahaa! Exam datang lagi..kali ni ngan ujan lobat, bak kate omputih, "its raining cat n dog". So cool. Ye laa..mmg cool sesangat..tp x secool Antartika la kompemnyer. 
Mood nak study tu memang betul-betul tergugat, tengok katil..bantal..selimut..heisyh! So penyelesaian dye, tegang cadar elok2..kemas katil elok2..baru ilang mood nk tidoo....Kot~ Kalo korang sumer pun kan, mesti dapat rase feel nk tido guling-guling atah katil sambil peluk teddy bear tu mendesak-desak jiwa dan raga sampai terpaksa buat-buat taknampak je katil tu. kalau ikut mood tu, nak tido haje, but when i reflect to myself, if i sleep, do i got the answer from my dream? wahh..bestnyer kalo tidok dapat mimpi soklan exam sebijik2 ngan jawapan dye skali. What da heaven ~ ^_^~ hehe

Esok dah start exam, but it still raining outside. Afraid if its this heavy rain still continued till tomorrow.. Basah laa nanti. Pastu, otak mesti jem, sebab sejuk cause flow of oxygen tersekat (fakta dr mne nie? ). So, brain cannot function normally..ahaa~ betullaa sangat.

reading-but-not-studying 
brain stuck!

jangan kacow!!
First paper is English. So u can understand lah why I asik speaking jer ni (walaupun obviously nampak i speak broken englsh..uhuk2). Okeh, laa ni I nak sambung study lak. Mood study dah datang balik, tadi dissapear entah ke mane, replace with blogging mood. okeh all, wanna go rite now.
 Poem memanggil-manggil mintak di analyze, tenses melambai-lambai mintak di review, report melonjak-lonjak keriangan xsabar-sabar untuk di tengok latest format... tapi that person still ralit menconteng blog sendiri..

Last but not least, Gudluck for everyone that have exam tomorrow or the day after.. Do the best for sake of ur parent, Allah, for urself n for ur future family. The things that u have done today to make u have better day for tomorrow. Smile yeah! (even u feel depressed..)

Cheer Up Buddies!! ^_^~

Tuesday, October 19, 2010

How To Be a Confident Person?


Salam readers, motivation session for today. Confident to urself is da best way to get attention from people and also dapat membuka peluang baru kepada anda semua. Tetapi, macam mana untuk kita meningkatkan confidence level dalam diri kita?? Here, I wanna share some tips with uolls how to be a confident person. 
1. Anggapkan diri anda yang diciptakan oleh Allah adalah sama seperti orang lain.
2. Orang lain boleh buat, kenapa anda tidak boleh buat?
3. Apa kekurangan/kelemahan yang ada pada diri anda dan baikinya.
4. Jangan takut-takut atau teragak-agak untuk melakukan sesuatu yang positif
5. Elakkan perasaan malu yang tidak bertempat.
6. Lakukan riadah yang ringan sebelum melakukan sesuatu pekerjaan, ianya sebagai warm up dan dapat mengaktifkan diri seseorang.
7. Kemas diri dan anggapkan diri anda adalah terbaik pada hari itu. Ucapkan pada diri sendiri," Yeah! I da best!!!". effect: motivation increase.
8. Apabila berinteraksi pandang tepat pada muka dan mata orang yang kita sedang berinteraksi dan gunakan sedikit pergerakan tangan untuk menerangkan sesuatu. Jangan terlalu kaku. Tunjukkan kita seorang yang konfiden.
9. Apabila memulakan sesuatu tugas jangan memikirkan tentang masalah, tetapi fikirkan tentang hasilan yang akan dapat selepas tugas tersebut.
10. Sentiasa peka terhadap waktu, jangan berlengah-lengah atau bertangguh dalam melaksanakan sesuatu tugas. Don't be a procrastinator!!
p/s: I need to raise up my confidence level!! Tcer kena confident dpan student untuk mendapat keyakinan drpd pelajar n memudahkan proses pertukaran ilmu berlaku. kan? ^_^~

" Yeshh!! I'm da best person!! " (perasan ker? xpe kot..kdg2..just jgn mengundang riak di hati.. :) )

sibukkah ?

Assalamualaikum w.b.t..

its have been a long tyme since I stop writing here..bkn xnak coret2...tp idea xdak mai..huhu.. Lagipun, akhir-akhir ni jadual sibuk, banyak pulak aktiviti kat IPGKSM ni. Minggu lepas..bz ngan drama, mggu sebelumnya lak, bz ngan latihan drama..tapi sy takdelaa amek part lam lakonan..sekadar pemerhati n pengkritik laa..konon hebat laa sangat nk kritik org..ye laaa, kalau saya berlakon kang..jadi lain pulak jalan cerita, xjadi drama dah, jadi pertunjukan orang-orang je atas pentas tu, kaku jerk, so better bg sy maen laptop n bg bunyi2 besh sikit.

Hermm, tu hal yang minggu lepas, minggu ni lak, aktiviti penuh sesangat, start ahad day, program under Excellent Sifoo Club (ESC), I jadi fasi, maen ngan budak2..amek feel jd cikgu sekolah rendah.(tyme ni baru dapat feeling cekgu..sebelum ni berangan kua nak jadi dokter..heisyh! ). In da nutshell, pogam ni bagus n besh laa..mengisi masa terluang walau little bit tired..huhuk.. Lagipun...banyak menda I blajaq taw( tetiba~)... ^_^~

okeyh..stakat ni la dulu..idea makin hari makin kurang..hari-hari tengok semut mati kena baham kt ikan gupi atah meja dlm balang..otak lame2 makin lambat interpret, tidow makin kurang..banyak studi laa..exam da dekat (statement yang agak tipu disitu..ehhe). makin banyak menulis, makin melalut pulak..so..ampun maaf dipinta..jumpa lagi nanti yaa..

p/s: Kesibukan menyedarkan kita bahawa pentingnya untuk menghargai masa lapang.. hargailah setiap waktu yang berlalu..

Keep Smile Friends!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaSa MeNGeJaR~