Pages

Till one year~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Wedding tickers

Tuesday, November 9, 2010

Patah hati :(

Kau tidak seperti dulu 
Yang ku kenali dulu 
Rupa hilang seri
Manakah manisnya


Kau tidak seperti dulu
Yang ku kenali dulu
Madah tak berlagu
Manakah girangnya

Patah hati
Jangan terdampar sepi
Jangan tersungkur mati
Patah hati
Jangan leburkan mimpi
Jangan memakan diri


Bukankah tuhan ciptakan malam
Untuk beradu menanti siang
Bukankah tuhan titiskan hujan
Menanti limpah kemarau panjang
Frust, tension, kuciwa sampai xlalu nak makan, feel like to vomit macam pompuan pregnant alahan kes tengok dan jawab dan analisis soalan Sains 1 tadi.( Astaghfirullah..sabar2....pujuk hati..) Taktaw lah soalan susah ataupun saya kurang preparation, dalam hal ni, memang kena tuding jari kat diri sendiri walaupun dah usaha dah studi betul-betul. Soklan spot pun kena sebijik-sebijik, tapi Allah dah aturkan..hati ni xtergerak pun untuk ulangkaji segala macam spot tu betul-betul (sebab pikir,,eisyhk,,mesti xmasuk nih..huhu)..tapi terjentik jugak, mana tahu kalau betul-betul masuk. Tapi hati xtergerak, tindakan takde, tak jadi ugak kan?


Lepas jawab exam tadi, memang majoriti classmates monyok jaa muka, tapi tak seteruk saya la. Sebab boleh dikatakan, sikit je yang boleh jawab betul-betul. Yang lain tu, taktaw nak kata apa. Kawan-kawan yang boleh jawab tu, memang tersenyum lebar...Usaha saya tidak sekuat mereka yang tersenyum (terdetik di hati ni)..


Nak tenangkan hati, layan lagu ni sat, pastu ngaji sat..tadabbur sikit..refleksi diri... Alhamdulillah..Tenang hati..Ingat! Allah selalu bersama kita..

Mungkin dugaan yang ini Allah berikan kepada kita supaya kita berfikir dan berusaha dengan lebih kuat lagi. Tidak ada perkara yang berlaku tanpa sebab. Setiap perkara mesti ada hikmahnya. Kena positifkan pemikiran nieyh! 




Kegagalan mengajar kita erti untuk menghargai nikmat setiap kejayaan yang datang..


Tawakkallah setelah berusaha...


Doa..Usaha dulu, ikhtiar n tawakkal..baru dapat DUIT!
Mood:: down..down..down


I need to be positive!

Arise!!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaSa MeNGeJaR~