Pages

Till one year~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Wedding tickers

Sunday, December 26, 2010

New Parents?

Assalamualaikum wbt..


ahaaa~ mood menulis dah datang. So gunakan sebaiknya...Oyeah2~ Uools pekabar? Lama betul rasanya saya tak menulis dengan serius. Asyik nak main-main je. Heisyh..sikap mazmumah nih. Kena buang2..hehe


Kali ni saya nak kongsi sedikit mengenai aktiviti yang saya join during this holiday. 


December 2-4, 2010: Bakti Siswa anjuran IPGKSM singkatan dia, BAKSIS aka pogam anak angkat. Program ni diadakan kat Kg. Alor Limbat, Marang Tganu. Dekat-dekat ngan area Serada la. Kampung ni selalu jugakla saya lalu time ondaway nak pegi rumah paksdara kat Rusila lepas ambik kakak yang belajar kat KOSPINT (sekarang dah convert jadik IMTIAZ KT). Time lalu kampung ni, sallu terpesona ngan keindahan kampung ni. Lawa uihh. Banyak pokok bunga rosa-sinensis. Kampung yang indah n lawa coz i really loike bunge..hehe (gambar xde sebab xbeli DSLR lagi..hehe)


Peserta yang join program ni total up sumer 60+ orang. Kami bertolak kul 3.00ptg n sampai kul 6.30 ptg. Sampai ja, terus masuk dewan (canggih ouh kg ni ad dewan, kg sy xde kot..jakun2.. -_-"). Pastu kan, dalam dewan tu, tengok kat dinding, macam-macam anugerah adaa. Hadiah yang dapat lak bukan sikit, satus ribu, 20ribu..Pendek kata ribu riban semuanya. No wonderlaa kg ni bleh decorate lawa-lawa gilak.


Sebelum main lempar tin(apa nama betul game ni ek?)
Memang best la program ni, selain dapat mengeratkan hubungan silaturrahim, kami semua dapat jugak pengalaman bersembang, bertukar idea dan pandangan bersama keluarga angkat dan hidup dalam suasana kampung. Parent angkat saya sporting taw, bagi motor satu sorang kat kitorang (satu fmly 2 student). Tapikan, rugi pulak, saya ni, lesen motor ada, tapi jarang-jarang bawak motor, so ble nak bawak moto tu tak larat. Ye la, saya ni kan besaq, kuat lagi nak bawak motor, mane larat uih. Last-last, saya membonceng je la.


Aktiviti? Banyak jugaklaa tapi agak terbatas sebab pergi masa musim tengkujuh. Faham-faham je la. Unfortunately, I got fever! uhuu~ don't like2! huhuk..Agak tidak selesa disitu.


Pendek kata, program ni kalau ada yang nak saya vote, dari 10 markah tu, saya bagi 9 laa.. Kenapa bukan sepuluh? Mana mungkin setiap program dan perkara yang diaturkan oleh manusia sempurna sepenuhnya? 




And cuti saya kali ni agak terisi la sikit, ada add on sikit kalau nak compare dengan cuti sebelum ni.


 ni ada sikit gambar yg saya sempat snap guna kamera enset v810 buruk saya..huhu



Jambatan gantung


Taman mainan
sempat lagi..heisyh -_-"

1 comment:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaSa MeNGeJaR~