Pages

Till one year~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Wedding tickers

Saturday, January 1, 2011

Tag: My phone Story

Assalamualaikum wbt..


Ni first tyme since i started blogging, i got tag! Ahaa, bunyi macam eksaited n memang eksaited laa..hehe. Tag daripada Aini (classmate). Walaupun fon yang saya pakai murah-murah je tapi Alhamdulillah, cukup berjasa. 


Okey, cukup cakap pasal intro. First time i got my phone mase umo 15 tahun, tu pun penghujung tahun dah. Masa tu memang femes ngan fon Nokia 3310. 



  ni enset saya yang pertama, dapat dari ayah, cukup berbakti untuk saya berhubung dengan kawan-kawan masa cuti, dan cukup membantu saya untuk mengenali seseorang yang....lalalalai~ sekarang ni enset ni jadi alat mainan adik kat umah. Batery selalu kondem, asal cakap je mati, asal mati je cakap. haisyh! But, mujur jugak masa tu saya tak reti lagi gayut2 sampai 2-3 jam. So xjadi problem la, tapi penyakit dia makin terok, meseg lak xboleh, baru 2-3 mesej, mati..sampai mesej, xsempat baca agy, mati pulak? Mujur game snake tu best, hehe.
 Tapi 2tahun jugakla fon ni bertahan. Tak rosak pun, just bateri problem. 


Nokia 1100
pastu masa Form 5, ayah bagi fon ni, Nokia 1100. Ni enset warisan jugak, fes, ayah guna, bagi kat kakak, pastu baru saya dapat. Tapi suka ngan henfon ni, sebab dia kiut miut, nak mesej syok sbb button dya lembut, call pun best jugak. Game pun best, pendek kata semua best laa..untuk perkara basic. Yang ni yang paling tahan lama, tiga orang guna, but still power! Tak long-lasting ke tu? Pastu lak, bunyi kuat gilerr nak kejut orang bangun solat subuh. N kalau bunyi ringtone yang specific untuk orang tertentu, mesti laju je tangan ni p angkat.


Guna fon ni sampai akhir semester 1 PPISMP, tapi still okie n saya wariskan kat adik lelaki saya lak. Sekarang bateri kondem, jadi macam Nokia 3310. Sayang gile kat fon ni, sekarang ambik semula dari adik sebab entah camne dy wat, enset ni jadi rangka. Adoy! Sabar je (biarpun lam aty meletup-letup nak marah, tahan marah kan lebih baik? ) terus ambik and simpan lam almari. Lagipun adik dah ada enset baru yang lagi canggih dari enset ni. 


Ni yang latest,


Oh! Oh! Semartnyer yang kaler merah, tapi saya punya hitam







Vodafone 810, fon yang saya beli guna duet sendiri (ayah topap sikit). Fon ni saya beli dengan kawan ayah saya. Excited dapat beli fon ni. Ye lah, first time dapat beli fon yang skrin besar and colorfulll. Ni saya guna sampai sekarang. iLuv this fon walaupun ade laa jugak kelemahan dia tu. Tak rasa lagi nak menduakan beliau seperti enset-enset di atas. Enset ni leh simpan gambar. lagu banyak, mesej banyak-banyak and most of pic in this belog n my fb hasil jasa beliau la..Tapi tataw laa kalau beliau wat hal.. Hehe.. Setakat ni saja about my fon. 


pastu Aini pesan tag kat 3 orang, saya tag kat: Syabab, Azam, Hannazaki n sape-sape je la yang baca n3 ni... ^^,


p/s: Fon ni lame-lame guna n xjaga elok2, nanti akan rosak dan mati.
       samalaa juga dengan HATI kita...Kena selalu polish n jaga.. >wink< ^_~

4 comments:

azammudin taib said...

tag gane plak ni..kawe dop reti...

wardatulhumayra said...

tag tu nk suh ang wat ugak laa entri sal fon..hehe..wat jaa.. ^^

::hannazaki:: said...

hehe.. esok2 kite wat ea tasha.. :)

wardatulhumayra said...

hehe..okie~
i'll wait for it..^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaSa MeNGeJaR~