Pages

Till one year~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Wedding tickers

Wednesday, March 16, 2011

Work=slothful

Eh?!


da 6 hari duk kat rumah, n sepanjang 6 hari ni, kejer sy duk ngadap laptop, makan, kemas umah sket2. bangun tido, guling2, pastu renung tugasan assignment 2 3 minit..otak cramp, blurr tataw nak start camna, letak ketas eseimen, bukak google chrome, maen game Poppit. Pecah2 belon 2 3 round, bukak assignment balik..bace 2 3 baris, perot bunyik, p dapo jap. Perut lapar mane leh fikir, otak tak jalan sebab kurang tenaga. <--alasan!

Makan kenyang-kenyang, ngadap asignment balik. Blurr...blurr~ tido jap.. 2 3 jam pastu, bangun dengan penuh azam! ak nak wat eseimen! Yay! tengok jam dah pukul 7 pm.. erk~ xpa, nanti nak stay up sampai pukul 2pagi..


7-8pm   : smayang, ngaji, makan
8-9pm   : smayang, tengok berita..kita kna taw hal semasa nieyh!
9-10pm : masa eseimen! tengok info kt tv..eh..eh..ade citer best..tengok jap!
12pm     : abeh citer. menguap 2 3 kali, masuk alam mimpi~


***perkara yang sama berulang untuk 4hari pertama... -_-"


day 5


Muhasabah diri...xleh malas ni, kalau malas camna nanti nak jadi pelajar guru  cemerlang? 
Bukak google, cari bahan asignment, bukak tab banyak-banyak sampai laptop dah jadi macam slug.


Bukak soklan, analyse, keyword, taip, tengok buku, bace bahan, berkaitan, kopi.pasta.edit~


bergelut dengan nafsu nak makan tido tv chatting...


fuh!..seap gak 1 part eseimen ntuk 1 subjek ..


day 6


bangun pagi, semangat! xmo tido pagi..
solat subuh..ngadap laptop..tetiba tersedar.. aik? dah pukul 10am? dear mrlappy da senyum sinis dah. haih!


terus rushing p makan n mandi, tengok mama da kat dapo redi nk prepare lunch. Tolong2 pape yang patut, sedar2 dah 12pm. haih! berlari dapatkan mr lappy. Edit n tengok balik eseimen sblum ni..kemaskan pape yang patut.. n Alhmdulillah..seap gak..1 part eseimen.. 3 eseimen more~


*** heisyh, rugi giler asernyer sebab xmanfaatkan 4 hari yang lapang tu baik-baik. Itulaa..Nikmat masa lapang sallu ja xbersyukur, bila dah takde, baru nak meroyan-royan xcukup masa.




Balik umah je, mesti pikir nak cuti secuti-cutinyer. Tak sedar kejer banyak, still nak ikut perangai sloth agy. Haa, cakap pasal sloth ni kan, kejer dy mostly makan n tido je..sbb metabolic rate dy so slow.. Sape-sape yang suka makan tido ni, bolehla nak join geng sloth..
saya dah join dahh~ hehe
Sloth:: tengok! sambil makan mate tutop~



Herm, sepanjang saya kat umah ni, asyik duk pusing-pusing keliling umah, tengok ulat beluncas transform jadi rama-rama, tengok muka buku sampai teleng, main game sampai abis level. 




Tapi ada gak try2 belajar wat kek cokelat blueberry~ adiah beday angah..^^ hehe
hope sedap la yer.. pastu try wat puding trifle. Mujur jadik je..tapi manis sesangat~ xpe, fes try xkan dah nak perfect..(ayat kaver,,padahal xreti masak!)

Bila fikir-fikir balik..ruginyer membazir masa.. :(


Time represent our life. Waste time like u throw your life away~
konon rajin studi..hehe

p/s: i don't wanna be a procrastinator daaahh~ =_="













6 comments:

khaifaiz said...

Salam..

Kalau tak ade masalah dlm tugas.. Selalu gak mcm Sloth tu.. Tp x la mkn pun pejam mata.. tak bersuap la nanti.. heheh

fnatasha.hafizi said...

wslm..haha..kalo mkn ttp mte mmg x bersuap..tp msuk sndri sbb kpala da lentok lam pinggan..mood sloth tu tggi lg2 tarikh nk submit keje lmbt agy..hehe

nothing substantial said...

divide and conquer.
kalo goal x clear mmg senang utk procrastinate. :P

kay_are said...

hee.. bese r tu.. bile balik umah mesti pikir lak rilek je kan..

fnatasha.hafizi said...

@ nothing substantial: betul tu..kna dvide n conquer betul2..

fnatasha.hafizi said...

@kay_are: haha..mesti daahh..balik umah pikir nk rilex n kalo leh xmo pikir langsung hal kejer2 nieyh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaSa MeNGeJaR~