Pages

Till one year~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Wedding tickers

Thursday, June 9, 2011

The Reunion...


A long entry, maybe made some of readers feel bored to read it because I wrote it in details. But, any memory will fade off if we don’t take good care on it. So, if you don’t like it, just click on the ‘X’ button at the right top corner. J thank you for viewing my blog. :)



Saya suka cuti sebab saya boleh tido banyak2..eh?


haa, tu untuk cuti yang sebelum ni sebab takde perancangan yang baik.


Cuti sem kali ni saya nak manfaatkan sebaik mungkin untuk berjalan-jalan makan angin keluar duit, ziarah kawan-kawan lama..berjimba-jimba..shopping sikit2..hehe


Aha, kali ni saya habiskan cuti saya selama seminggu kat dalam negeri sendiri je..Bajet kurang, dalam negeri sudaa.


[Dungun: Grand Reunion]


Destinasi pertama, ke Dungun sebab nak join Grand Reunion kali pertama ExSim.




[Perjalanan bermula]

Awal-awal pagi Jumaat 27 Mei 2011 dalam pukul 10.30 gitu, saya n Ijah bertolak dari stesen bas Jerteh menuju ke Kuala Terengganu. Kitorang p naik bas lompat je, so KT ni sebagai stesen transit bg kami lar. 

Sampai lebih kurang dalam pukul 1pm. Disebabkan dah sampai Kuala Terengganu, rugila pulak kalau tak jejalan kan? Tapi just ziarah rumah kawan lama masa blaja kat SMID dlu, Haqiqah. Lama tak jumpa dia ni, last jumpa masa zaman duk kat KMPP dulu sebab kami kebetulan dapat matrik yang sama, dalam 2 tahun jugakla tak jumpa.

Lepas makan tengahari, solat & qailullah kat rumah Qiqah, kami bertiga (Qiqah join kitorang p skali) bertolak ke stesen bas Kuala Terengganu pada pukul 5.30 pm. 

>Cuak kot~

We guest bas last skali bertolak pukul 6pm la kot. But, unfortunately, Friday is a week days, so bas yang last skali pukul 5pm n dah bertolak pun. 

Memang saya cuak giler, memang masa tu piker nk naik teksi je p sana. So, p cari teksi, paling murah we got satu teksi RM60. Bahagi 3 orang, 20 hengget sorang. Aduii~ 20 hengget p Dungun bukan kos yang murah. So, I suggest naik je la...xpun g pagi esok. But Haqiqah say, just cool..rilex dulu.

Then, mak Qiqah suggest kat kitorang suh p Tanya kaunter tiket. Alhamdulillah, we got ticket that cost RM13 only. n I learn something here that;

| if something bad happen, you need to sit and think about it calmly, then you will find a good resolution | 
7.00pm: We arrived at Dungun’s Town. Rasa terharu teruja eksaited honestly don’t know how to express my feeling. After 3years I had finished my study, I came back with different uniform but the still in the same size of me.. -_-“

Sampai je, mula-mula kaki melangkah ke kedai baju. Nak tengok-tengok je sebenarnya, tapi last2 terbeli sehelai t-shirt labuh. Murah kot, just RM25, so that’s why i just grab it without thinking two times. Har har~

Then, we went to masjid n solat maghrib n isyak skali. Siap je solat, perut terus start mainkan irama keroncong. Aduii..lapaq haih! Terus kami teruskan perjalanan untuk memenuhi hasrat di perut. Siap makan je, saya terus bimbang pasal teksi/prebet sapu . Ye la, jam da pukul 10pm hari jumaat lak tu. Agak-agak ade lagi ke teksi? yeah! i am a clumsy person.. -_-"

Tengah duk pening-pening tu, tetiba someone call Qiqah. Kamilah kol tanye kitorang kat mana. So just cakap je la kat kedai makan Nara Tomyam. Lepas tu, Azreen lak kol, tanya kami kat mana. So cakap je la. Masa tu saya da set dah, mesti dorang nak tolong mai amek ni.. tapi dorang xcakap pulak nak ambik. Then tetiba je kereta dorang park betul-betul depan kitorang. What a Surprise! Haha, serius terkejut. Tq to them coz sudi mai amik kitorang, kalo tak memang taktaw nak p skolah ngan nape.


Tapi yang peliknya, camna dorang leh taw kitorang dah kat Dungun? Sebab saya tak cakap pun kat mereka.  Azreen told me, dia baca status FB saya n at that time I update my status via enset V810. So she guess maybe ramai kot yang mai GR, tapi tengok kat skola tgok takde orag lagi, just ada student Form 3 tak balik lagi tengah wat bbq. We are the first group that arrived at school. Yaaa~ Nampak sangat kitorang semangat nak join reunion kan? Padahal reunion start esoknye. Hehe..

[The Reunion]

Ramai yang sampai pagi Sabtu tu, n majority of them from banin (lelaki) , adela dalam 30+ orang. Banat sikit je lebih kurang 20+ orang. Tapi jumlah keseluruhan dalam ±60 orang la~  

Program start lepas Zohor.
Untuk mengisi masa lapang pagi tu, kami p jejalan pusing bandar Dungun. Ye la 3 tahun lamanya kami tak ziarah bandar ni. Lepas shopping sket2, n lepak tepi Pantai Teluk Lipat, barula kami pulang.

Majlis perasmian Grand Reunion kali pertama dirasmikan oleh Ummi. Majoriti yang datang dari batch SPM 2005, 2007 n 2008. Batch SPM 2009 xramai yang datang, banat xdop, mungkin dari golongan banin ade kot. Batch SPM 2010 lak ngah bz nak masuk U n matrik. 

Aktiviti first, sesi soal jawab ngan pengerusi Exsim, then lepas tu kami leh wat aktiviti sendiri.
Malamnya, lepas solat Maghrib, baru start Grand Dinner kitorang. Ramai jugak mudaris n mudarisah kami datang. Antaranya Ustaz Bob, Ust Ridzuan, Cg Rodzi, Cg Aqilah, Tc Hidayah, Cg Herdawati, Cg Dahlia, Kak Ma koop pn mai ugak.

Lepas ucapan dari mudaris, n pelantikan ajk, agenda yang ditunggu-tunggu bermula. Isi perut sampai pecah…hehe.

Pendek kata, walaupun agenda GR first ni short n simple, tapi still best sebab kitorang dapat jumpa balik lepas sekian lama terpisah, Tanya khabar, sembang-sembang. Nak kumpulkan semua orang sekaligus bukan satu kerja yang mudah. GR berakhir pada pukul ±11pm.

[Belut pulang ke lubuk]

Pagi Ahad, hari bertolak pulang ke lubuk masing-masing. So, dengan kepulangan ahli-ahli Exsim, maka berakhirlah Grand Reunion kali pertama ni. Harapnya ada lagi Grand Reunion yang akan datang n perancangan yang lebih baik n ramai lagi boleh datang. A big TQ for organizer..^^,

           Dan kami bertiga bertolak pulang ke Kuala Terengganu pada pukul 4pm. Wait! Before balik, kitorang p jejalan lagi...hehe

Kali ni p ziarah rumah Zulaikha Yusoff lak. Masa kat Dungun ni kami manfaatkan betul-betul untuk ziarah sahabat lama. Lepas tu baru kami bertolak pulang lepas mama Ju anto. At 6pm, we arrived KT.

Perjalanan Haqiqah berakhir disini, but not for me n Ijah, we still have a long journey to Besut. ^_^

to be continue...
enjoy the pic..





kredit tu Haqim Aziz n Atiqah Rusdi. 
Saya takde kamera hebat seperti mereka.. -_-"

4 comments:

fnatasha.hafizi said...

first GR.. :)

Nurul Haqiqah Sanadi said...

anyone talk abt me???
im here honey~~~~~(^_^)

qiqah said...

yuhooooo!!!
anyone talks abt me???
ak terpanggil2 dtg kt cini.......
ohh my dear!nice holidays wth u!<3

fnatasha.hafizi said...

sweet memory dear.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaSa MeNGeJaR~