Pages

Till one year~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Wedding tickers

Tuesday, June 14, 2011

Tutorial: Add music to your blog

Just a simple tutorial for a new blogger to add song to their blog. 

Yang ni tutorial cara mudah nak add song dlm blog..
maybe korang boleh guna add playlist..
contohnya:


kat mixpod ni, uolls sign up pastu create la playlist
 then follow step mcm kt bwh ni.. :-)


pastu korang search laa lagu pape yang berkenan di hati.. :)





 if uolls nak lagu tu terus je terpasang bila bukak blog..
uolss klik kat edit setting tu, pastu set kan playlist uolls as what u want


bila da siap set up, save ur playlist n masukkan title.. :)

pastu follow step mcm kt bawah ni.. 



tu tutorial untuk mixpod, kalau gne mixpod ni, benefit dy, if readers xsuka dengar lagu tu, dorang bleh pause ja..
ada 1 lagi link yang uollss leh kutip lagu n msukkan terus dalam blog..


kat sini leh get code terus n tampal je lam blog gne widget html code tu..

tapi disadvantages dy:

1: tak boleh tutup lagu tu, so akan ganggu readers blog
2: boleh pilih 1 lagu je, so mybe borim kot...

ok, stakat tu dulu.. :-)

gud luck yerr.. ^_^~

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaSa MeNGeJaR~