Pages

Till one year~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Wedding tickers

Tuesday, July 26, 2011

Dusty

Assalamualaikum wbt...


Sudah seminggu tiada sebarang contengan disini. Kemalasan merajai jiwa raga. Owho! Menipu oke kalo saya cakap saya busy. Busy dengan shopping mungkin betul.


Jumaat lepas saya pergi sekali lagi di Kota Bharu. Banyak perkara dalam wishlist yang perlu dipenuhi. Kelcheff menggamit perhatian buat kali kedua. Saya dapat sepupu baru hari ni!~


Sabtu pulak, besday abah. Buat surprise party. lepas planning last minit dengan kakak. Kelakar jugak kot tengok abah macam merajuk seharian sebab kitorang xwish besday. haha.. syiookk~ 


Hari Ahad menyusul dengan BIG di Pantai Batu Burok. Details tentang perjalan kami sekelas telah saya coretkan disini. Rajinkan diri anda untuk melawat.. :-)




Tidak banyak yang mahu diceritakan. Mungkin dah banyak kot idea tercurah di entri Sc.Ed Gen: IX. haha. (alasan je nieyh)


Mungkin lain kali saya akan bercerita panjang.... ta ta.. 

Saturday, July 16, 2011

KELCHEF 2011: Gembira dalam penat

Assalamualaikum wbt..
Hepi! Hepi! Hepi!! Hahaha..


terlalu gembira sampai boleh lak terautomatik taip banyak-banyak perkataan 'Hepi!' tu walaupun gumbira yang dirasai tak dapat digambarkan dengan kata-kata.

Petang selepas solat Jumaat, kitorang satu family p kat Kelchef 2011 yang dibuat kat Kota Bharu. Lebih spesifik kat bazar tok guru.



Serius happy sangat sebab dapat jumpak ngan kawan lama tyme kat KMPP dulu, Isna Athirah. Dah 2 tahun kami tak jumpa. 


Tapi kitorang jumpa kejap je, sebab dia bertugas shif pagi. Shif pagi tamat dalam pukul 5pm, (kot?). tapi saya sampai dah pukul 6pm daah..lambat sangat. Sejam lebih dia tunggu saya kat situ. Serius terharu. Tenkiuu Isna! 


Lepas ambil gambar barang sekeping dua, kitorang berpisah. Ada jodoh jumpak lagi insyaAllah.. :)


Also, sebab dapat makan banyak-banyak. Korang pernah makan tak Lotus Rice. Cedap-cedap! Nasik palif pun sedap, pastu minum asyir manggo. Tetiba perasan jadi cam Fahri dalam cerita Ayat-ayat Cinta. Tapi asyir tu serius sedap. Minum sekali konfem nak lagi.


Pastu pastu, dapat shopping baju labuh dengan harga yang murah!! 
Beli cokelat 7bar RM10 jerrr!!
Pastu dapat spend time with family.
And dapat jumpa 'Syabab' kat situ. hehe...


pukul 11.30pm baru sampai kat rumah..


Alhamdulillah.. :D

Sunday, July 10, 2011

Q & A

Soalan:


1 )Sebutkan satu yang tiada duanya.
2 )Sebutkan dua yang tiada tiganya.
3 )Sebutkan tiga yang tiada empatnya.
4 )Sebutkan empat yang tiada limanya.
5 )Sebutkan lima yang tiada enamnya.
6 )Sebutkan enam yang tiada tujuhnya.
7 )Sebutkan tujuh yang tiada lapannya.
8 )Sebutkan lapan yang tiada sembilannya.
9 )Sebutkan sembilan yang tiada sepuluhnya.
10 )Sebutkan sesuatu yang tidak lebih dari sepuluh.
11 )Sebutkan sebelas yang tiada dua belasnya.
12 )Sebutkan dua belas yang tiada tiga belasnya.
13 )Sebutkan tiga belas yang tiada empat belasnya.
14 )Sebutkan sesuatu yang dapat bernafas namun tidak mempunyai ruh.
15 )Sebutkan apa yang dimaksud dengan kuburan berjalan membawa isinya.
16 )Sebutkan siapakah yang berdusta namun masuk ke dalam syurga.
17 )Sebutkan sesuatu yang diciptakan Allah namun Dia tidak menyukainya.
18 )Sebutkan sesuatu yang diciptakan Allah dengan tanpa ayah dan ibu.
19 )Sebutkan siapakah yang tercipta dari api, siapakah yang diazab dengan api dan siapakah yang terpelihara dari api.
20 )Sebutkan siapakah yang tercipta dari batu, siapakah yang diazab dengan batu dan siapakah yang terpelihara dari batu.
21 )Sebutkan sesuatu yang diciptakan Allah dan dianggap besar.
22 )Sebutkan Pohon apakah yang mempunyai 12 ranting, setiap ranting mempunyai 30 daun, setiap daun mempunyai 5 buah, 3 di bawah naungan dan dua di bawah sinaran matahari.                                          
klik untuk jwpn>>

Monday, July 4, 2011

Cover it!!

adik: abg tahu tak bila perempuan yg tak tutup aurat akn mula menutup aurat?
abg: pergi haji la dik, masa kahwin, kn? 
adik: salah, teka la lagi 
abg: (brfikir) masa dh dpt hidayah Allah kn?
adik: salah, nak tahu jawapanya tak, sng ja 
abg: apa dia dik? 
adik: tadi ustazah cakap kat sekolah, perempuan akan tutup auratnya apabila      dia dikafankan, akn tutup buat selamanya
abg: (hebat kata2 ustazah yg mendalam maksudnya) .....



sebelum kita di'cover', better kita 'cover' dulu kan? 
sebab, if someone else tolong cover kita, masa tu dah takda guna dah...
tak dapat ganjaran dah...
bila kita awal-awal dah cover dulu...
ganjaran dia tak terkira okeh. 
Ganjaran yang akan kita dapat sebabb nak lawan nafsu tu sangat-sangatlah BESAR
Rugi sesape yang tak nak grab awal-awal... haaa.. :)


Awrah or Aurat (Arabicعورة‎) is a term used within Islam which denotes the intimate parts of the body, for both men and women, which must be covered with clothing. Exposing the awrah is unlawful in Islam and is regarded as sin. The exact definition of awrah varies between different schools of Islamic thought.                                                                                                      - en.wikipedia

Saturday, July 2, 2011

Terus berlari

Jogging is a form of trotting or running at a slow or leisurely pace. The main intention is to increase fitness with less stress on the body than from faster running.
Berjoging di pagi hari bukanlah satu habit normal saya. 
Pagi di hujung minggu kebiasaanya banyak dihabiskan dengan latihan kuak lentang yang berterusan di atas katil yang empuk. 


Ditemani bunyi burung-burung yang berkicauan. Cukup untuk membuatkan badan makin malas dan lesu sepanjang hari.



Larian 1 Sukan 1 Murid 1 Malaysia agak mengganggu rutin harian yang tidak normal. depa suh lari, tapi saya banyak jalan & lari lompat2 sikit (other form of jogging yaw)




Yeah! Pagi ni saya dapat merasakan kecergasan meresap ke seluruh badan. Perpeluhan yang banyak di'release'kan mengurangkan kuantiti toksik yang menginap secara haram dalam badan.


Pagi yang sihat dan penat sesangat..


Continuous running didn't made me myself get number 1. -_-"


But I got most beneficial thingy. A healthy body... ^_^


Herm, I think I should start my latihan kuak lentang rite now.


Melatonin level increased!! arghh!!


Top-up smule... heee~ ^__^


zzzZZzz...
sebelum...

selepas...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaSa MeNGeJaR~