Pages

Till one year~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Wedding tickers

Monday, July 4, 2011

Cover it!!

adik: abg tahu tak bila perempuan yg tak tutup aurat akn mula menutup aurat?
abg: pergi haji la dik, masa kahwin, kn? 
adik: salah, teka la lagi 
abg: (brfikir) masa dh dpt hidayah Allah kn?
adik: salah, nak tahu jawapanya tak, sng ja 
abg: apa dia dik? 
adik: tadi ustazah cakap kat sekolah, perempuan akan tutup auratnya apabila      dia dikafankan, akn tutup buat selamanya
abg: (hebat kata2 ustazah yg mendalam maksudnya) .....



sebelum kita di'cover', better kita 'cover' dulu kan? 
sebab, if someone else tolong cover kita, masa tu dah takda guna dah...
tak dapat ganjaran dah...
bila kita awal-awal dah cover dulu...
ganjaran dia tak terkira okeh. 
Ganjaran yang akan kita dapat sebabb nak lawan nafsu tu sangat-sangatlah BESAR
Rugi sesape yang tak nak grab awal-awal... haaa.. :)


Awrah or Aurat (Arabicعورة‎) is a term used within Islam which denotes the intimate parts of the body, for both men and women, which must be covered with clothing. Exposing the awrah is unlawful in Islam and is regarded as sin. The exact definition of awrah varies between different schools of Islamic thought.                                                                                                      - en.wikipedia

4 comments:

difficult easy. said...

betul kan. mendalam betul kata kata ustazah tu. pandai.

fnatasha.hafizi said...

tu laa..terus terkesan dihati...

azammudin bin taib said...

terbaik!!

fnatasha.hafizi said...

@azam: hee~ ^_~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaSa MeNGeJaR~