Pages

Till one year~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Wedding tickers

Friday, November 25, 2011

Cuti dan cuti lagi



Assalamualaikum w.b.t..


Agak lama jugak rasanya biarkan blog ni tanpa hapdet yang berkualiti. Asyik duk share je manjang, tukang blog tak tulis sket pong! 


By the way, sekarang ni dah start cuti sekolaahh! ahaha..feeling still macam budak-budak kecik darjah satu lagi biorpun dah nak jadi Cikgu next 3 years more. Ye lah, cikgu takleh lari jugak dari dunia sekolah. :)






Cuti ni tak banyak planning nye. Awal-awal cuti kemain dah susun schedule dalam cerebrum, nak buat tu, nak buat ni.. tapi last-last, masa banyak terbuang begitu je.


 Teringat masa awal-awal cuti dulu, dah plan dengan Kak Lia nak tulis diari cuti. Hi hi..tapi lupa lagi.


Capacity Long Term Memory (LTM) saya makin kurang la akhir-akhir ni. huwaaaa.. T__T Berbeza dengan keadaan masa sekolah dulu, otak laju je interprete data, nk masukkan input..process..kua output yang best and bravo... sedih~




Planning awal, nak kerja cari duit banyak-banyak untuk support sem depan. Elaun lambat kot masuk. Tapi nampaknya macam planning lari je. Huu~ 


Next, kutip nota semester 3 dengan Angah, nak study awal-awal. Nanti takdelah kelam-kabut sangat sem depan. Masa semangat study ada ni kena guna betul-betul. Sebab zuuk study ni jarang sangat datang bila duk kat maktab. Banyak buat perkara lagho je. ish2...


Pastu nak belajar masak. Haaa~ ritu dah buat puding karamel ngan mama. Sedap kot.. (xmalu puji diri sendiri). Nanti bolehla buat ngan rumete kat bilik.. ^_^




Duk kat umah takde buat pape sebenarnya sangat boring. Keje duk membaca buku, habiskan stok buku-buku terkumpul ahaaa! dan buku anatomy n physiology..pinjam dengan maksdara. Best jugak bace buku medik.. Ni kes nak jadi doktor, tapi hajat tak kesampaian. -_-"


Takpelah, jadi cg pun doktor jugak, doktor pakar otak n behavior.. hi hi..


Masa cuti ni rugi kalau dibazirkan gitu je.. So moh kite manfaatkan masa yang ada dengan baik! 


Bak kate pepatah Arab, " الوقت ك السيف "masa seperti pedang. yang akan memotong kita bila kita terleka.


p/s: waiting for the call n i believe - irfan makki. Best!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaSa MeNGeJaR~