Pages

Till one year~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Wedding tickers

Wednesday, April 25, 2012

Wait till the time come...

Masa tu berlalu sangat pantas bukan? Lebih-lebih lagi bila kita dikelilingi dengan lambakan kerja yang banyak sampai tak cukup tangan n kaki nak buat. 

Tapi... Kalau kita sedang menunggu kedatangan 'sesuatu' mesti akan rasa masa tu berlalu macam siput sedut. Punya lah lambat !! Sampai kadang-kadang tu rasa macam nak kontrol je masa tu. 

Tapi kita sama-sama tahu kita takde kuasa meng'kontrol'. Dia je yang mampu cepatkan dan lambatkan masa kita. Aha! Cakap pasal tunggu 'sesuatu'.... banyak perkara kan yang kita dok tunggu-tunggu. 

Bagi remaja sekarang ni, lebih-lebih lagi yang dah masuk angka 2 kat depan tu, masing-masing dok sebok nak mencari. Status kat fB pun dah pandai jiwang-jiwang karat daaa~  (DUSH..headshot!) . Kat twitter lagi parah.. haih..

Menunggu Mr/ Mrs Right ni macam tunggu buah durian putik jatuh je. Lambat nak tunggu masak ranum. Lama. Tapi hasil dia sweet...hee


Lagi sweet kalau kita dalam usaha men'soleh' n men'solehah'kan diri. Perjalanan tu makin diberkati. Mungkin berjumpa yang terbaik juga nanti. Siapa tahu kan? Selalu terbaca quote ni kat fB,

" Apabila 2 hati sudah bersentuhan, cukuplah doa sebagai penyambungnya". 

Owho! Sangat sweet...! Tapi masa masih panjang untuk berangan-angan ke arah itu. Banyak tanggungjawab lain lagi.

Tipulah kalau saya cakap saya taknak kan... :p
Tak normal lah kalau saya cakap hati ni kering kontang.
Sebab cinta tu fitrah..
Mencintai dan dicintai itu normal.

Sedang memerhati dari sudut sahaja.
Menilai diri yang masih tak sempurna.

Yang banyak lompang di sana sini.

Waktu sekarang masih tak sesuai.
Sabar je la dulu.
Tunggu masa tu.. :)

Duhai pendampingku, 
akhlakmu permata bagiku 
Buat aku makin cinta 
Tetapkan selalu janji awal kita bersatu 
Bahagia sampai ke surga


Maafkan aku jika tak bisa sempurna 
Karena ku bukan lelaki yang turun dari surga 
Ketulusan hatimu anugerah hidupku 
Doakan langkah kita tak berpisah 
Untuk selamanya                                Duhai Pendampingku- Edcoustic

Takkan lari gunung yang dikejar. Sabar. Senyum. Doa. Bahagia. Ha ha..

Melalut sahaja...

2 comments:

Anonymous said...

3 tahun lagi akan ada jejaka yang bakal menghiasa ruang hatimu..mungkin?

atau mungkin esok akan ada kumbang yang tersinggah di bunga..

kita merancang,Allah jua merancang..
tetapi rancangan yg diatur oleh Allah lebih menarik,tertarik dan menyentuh qalbu..

Mari..kita persiapkan diri! Doakan ana jua..

fnatasha.hafizi said...

ehmm... tertanya entah siapa mungkin?
ha ha.. biarkan saje..

InsyaAllah.. kejar perkara yg pasti lagi baik..

Jom jadi baik.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaSa MeNGeJaR~