Pages

Till one year~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Wedding tickers

Thursday, June 7, 2012

Tinggal seminggu lagi!

Pejam celik pejam celik.. dah hampir 2 minggu dah cuti rupanya. Tak sedar kot masa berlalu laju macam lightning..
sepanjang cuti ni macam-macam dah perkara berlaku, start dengan Putrajaya, pastu jejalan kat Bukit Jalil pulok..then baru balik rumah..
seminggu habis dengan berjalan-jalan dan baru seminggu truly cuti at home. 
Home sweet home...

Dok kat rumah, memang jadual hidup lari sikit la, bukan sikit jugak sebenarnye, banyak adelah..hadoih...(sambil hantuk kepala kat dinding)


Penat...penat..penat bukan sebab banyak keje, tapi penat tengok rutin hidup yang tak terkawal.. Tapi fortunately jugak dah rancang and setkan matlama t awal-awal untuk cuti ni. 
Takde la masa tu berlalu dengan sia-sia je..

Alhamdulillah, buku bacaan setakat ni dah bertambah dengan sekata. Kalau buat graf tu..bolehlaa nak kata jumlah buku yang dibaca berkadar langsung(directly proportional) dengan masa...
ni kes Physics dimelayukan balik sebab dasar pendidikan yang baru, cikgu cekgi pun effected kena belajar kut BM jugak... hadoi.. 
abes vocab sains ambe hilang gini.. huk2

[Kredit]

Dan cuti ni dapat jugak input hasil berjalan sambil melompat-lompat senang hati dalam Facebook. Fb pun boleh bagi banyak input what??...jangan kata bukak Fb tu buang masa ja...Fb bole eratkan lagi ukhuwwah kot, ehem.. 
jangan sempitkan persepsi, cara kita kontrol sesuatu perkara tu yang buatkan ia bermanfaat atau melaghokan kita... macam dengar lagu Linkin Park jugak.. opsss! hehe


Antara input yang sempat disedut:
Dari Billionare kpd sehelai sepinggang
Kemaafan dendam yang terindah
Serigala dan kamben
Perihal jazakallahukhairan kathira
kisah tudung
saat kematian
Penawar bagi hati yang gemar buat maksiat
istikharah si soleh dan si solehah. ^_^


ehem..banyak lagi yang kwn-kwn Fb tu share..
Trimas share perkara yang bermanfaat. 
 Status update pun ayat best-best saje, sambil-sambil berlagho kat Fb tu, at least ada yang memperingat...kan?

Duk rumah macam tu lah, kemas sana, kemas sini, tak sampai sehari dah sepah balik...
Adik-adik hyperaktif sangat..habis kawasan nak disepahkan.. 
Kalau lecture dorang pun, bukang nok dengor sangat pung...
macam masa budak-budak dulu laa, mama blabering pun..wat muka toya je... 
amek kau sekarang kena kat diri sendiri. Kan dah padan muka tu..cess..

Aha! Semalam baru je dapat task baru Kak Lia bagi..cuti-cuti dapat homework pulak..hadoih..
tapi takpa, homework yang best kot.. 
Just kena revise balik sirah Sayyidina Umar Al-Khattab and Abu Bakar As-Siddiq...
buku-buku lain kena stop jap laa untuk dibaca.. ^_^

Cakap pasal buku, tadi dok kemas-kemas buku kat rumah ni, baru realize buku banyak giler... Siap terjumpa antologi Pedamaran Rimba..buku tahun1993. Masa tu baru umur 3 tahun kot. 
Buku pinjam dari library SKPL dulu, tengok tarikh hantar 25/3/99...
Haha, rasanya buku ni saya pinjam kot dulu. Darjah 2 dah baca antologi bagai? Haih..musykil.. Maybe kakak kot? Lupa dah haih..

Ada seminggu lagi nak selesaikan misi penuhkan hapdet-hapdet blog ni. Nanti takde da la yang komplen blog tak update..ye dak? ^_^
Misi dan review buku-buku yang dibaca. Banyak tu misi yang digariskan. Nak laksana entah cukup masa ke tak...
Cuti-cuti ni banyak dengar lagu je. Banyak lagu yang diupdate.
Tertarik dengan lagu What Did I do Today - Dawud Wharnsby lepas tengok video ni
Automatik termuhasabah diri.. ^_^

Takpa la, slow-slow kita kayuh. Tak dapat semua, sikit pun jadilah asal bermakna. Kan?

~ May Allah Bless.. ^_^ ~

1 comment:

wardatulhumayra said...

yapp...sangat..best kut video yg dy buat..yg sheep tu mmg comel gilerr..haha
comel dan bermakna.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaSa MeNGeJaR~