Pages

Till one year~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Wedding tickers

Wednesday, September 5, 2012

Antara dua



Ez     :Ko seriyus ke nak beli kamera besar tu?

Rein  : Seriyus la weh! Ko ingat aku main-main ke ape?

Ez     :Aku bukan apa weh.. Aku nak ko fikir betul-betul je...Mahal kot benda tu.

Rein  :  Aku memang dah lama kot berangan nak pakai kamera ’deseler’ tu. Feel dia bila capture gambar ngan kamera ni dengan kamera compact tu lain tau. Feel dia macam……(mata kelangit terbayang)

Ez     : Dia dah start dah. Hoi! Ko tu sedar la diri sikit. Ko sikit punya kecik nak angkut kamera bapak tu. Aku kesian kat ko je. Hehe

Rein  : Hadoih, ko nampak je aku ni kecik, tapi dalam ni ’taf’ tau! Haha

Ez     : Bajetted giler...Ye la2x. Tapikan, ko pernah terfikir tak?

Rein  : Fikir padea? Rajin bebeno aku nak fikir-fikir ni. Berangan je aku rajin.

Ez     : Ko memang.. Takde lah, kalau ko beli deseler tu, nanti mesti ko nak beli lens-lens dia yang harga ribu-riban tu. Tu tak campur lagi kalau kamera ko rosak ke, problem ke. Harga body saja pun cecah 2K. Mahal tu weh!

Rein  :Aku ada jugak terfikir kadang-kadang. Tapi orang kate desire tu lebih kan. Honestly, hati aku tak bulat betul-betul pun nak beli. Hukhuk

Ez     : Haa, lagipun deseler tu penting ke sekarang ni? Agak-agak kalau ko tak beli kamera tu, keje ko tak jalan ke?

Rein  : Ehm, jalan je. Takde effect pun kalau aku tak beli. Ni lebih kat desire aku lorh. Haih, pening weh!

Ez     : Pasal tu la aku nak ko fikir betul-betul dulu. Antara beli atau tak, ko kena pilih betul-betul tau. Buat pertimbangan elok-elok, fikir pro and kontra dia.

Rein  : Erm, betul jugak tu kan. Tiba-tiba terfikir, hidup kita ni banyak pilihan kan? Boleh dikatakan semua perkara kita kena pilih. Nak baik atau buruk.

Ez     : *Senyum.

Rein  :And setiap pilihan yang kita buat tu mesti ada consequences dia. So, untuk pilih kita mesti betul-betul fikir kalau taknak tanggung consequences yang teruk kan? Betul dok?

Ez     : Yeah! Tudea hujah super osem dah keluar. Mantop la bro!! haha

Rein  : Haih, tak de pape pun. Ko jugak yang percikkan idea ni. Heh. Buat aku terfikir kot. Tengs weh!

Ez     : No biggie la bro. Small alta mater gitu.  Ko perasan tak?

Rein  : Perasan padea? Aku hensem eh? Haih, aku memang dah lama kot tahu.. hewhewhew~ :3

Ez     : Ceit. Gedik giler weh! Geli aku..euwww.. haha. Takdelah. Kita ni kan, kalau nak makan, pakai baju, berkawan... pendek kata semua perkara lah kita kena buat pilihan..


Tarik nafas*
Ez     :Kalau salah pilih, bahana menanti tuu..even nak kawen pun kena pilih betul-betul.. ahemmm~

Rein  : Ahemmm! Kuat tah nikoh terr.. Dok sabor nak isi borang BM ke?

Ez     : Haih, biasala bila umur dah cecah 20-an ni, kena fikir jugak. Hadoih! Takdelah, gurau aje. Diri sendiri pun tak berapa betul lagi, dah berangan nak kearah tu. Ilmu di dada pun tak cukup lagi.

Rein  : Haha. Pandaila ko mengelak eh? Haih, kesitu pulak. Masa nak masuk jalan ni pun, kita sendiri yang buat pilihan kan?

Ez     : Aha! Ko nak tahu tak, aku tak pernah terfikir pun akan lalui jalan ni. Tapi seriyus aku rasa tenang dengan jalan ni. Rasa macam ada orang jaga. Rasa terisi. Macam manis.

Rein  : Manis sampai hyperglycemic kan?

Ez     : Ko suka guna ayat hyperglycemic tu kan?

Rein  : *Senyum..

Rein  : Tapikan Ez, aku memang nak laa.....

Ez     : Nak jugak?

Rein  : Emm2.. tapi nanti lah. Bila kaya nanti.

Ez     : Bila agak-agak nak kaya tu?

Rein  : Nanti kalo aku kawen dengan jutawan lah. Haha!

Ez     : Oke jugak tu, boleh aku tumpang sekaki.

Rein : Eh? Haha.. ngeng la ko!

Ez     : Ko pun. Weh.. tp aku sayang ko la.

Rein  : Aku pun...

Senyum.. ^_^

May Allah Bless

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaSa MeNGeJaR~