Pages

Till one year~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Wedding tickers

Saturday, September 29, 2012

BKPI dan Mestica



BKPI dah lepas dah..and Konsert Rhythm of The Soul dengan penampilan istimewa dari kumpulan Mestica pun dah habis. Agak kepenatan untuk Karnival yang berlangsung sepanjang dua hari  ni.


Sebenarnya BKPI ni sebulan sudah dilangsungkan. Dah pelbagai pertandingan dijalankan, nasyid Mizanis Idol pun sudah, Hafazan dan Tilawah pun sudah, OhSoMuslim (Ohsem!) oleh Imam Muda Nuri pun sudah, tak campur lagi dengan Chicken Massacre ramai-ramai..khutbah, azan, Running Mind, Diskusi Buku... 




Running Mind

Nasyid Muslimin - Grup 4 PISMP Sains..
budak laki kelas ambe nih..
2 orang solo nasyid IPG..dapat lah jugak tempat ketiga..
congratez..!

[Nasyid Muslimat].. grup Prasekolah..
merah menyala baju mak kau..menarik tertarik tertawan..aiwah..
 tapi yang konfem suara maintain sodap..
[Sinari Al-Firdaus: Iftar dan Gotong-royong]
[Chicken Massacre.. Kursus Penyembelihan]
Berani terr KU smelih ayam.. haha

[Tilawah dan Hafazan] - khusyuk nampaknya Ustaz Sopie semak bacaan
[Oh So Muslim(Ohsem) with Im Nuri].
tema purple malam ni..
Tapi saya tak join pun...huhu.. Jadi tukang sorak and tukang raikan majlis je.. 

Bukan tak nak, tapi tak berbakat. Nak sembelih ayam pun takut darah, tengok darah sikit dah mulalah nak pitam bagai. Sebab tu tak boleh nak jadi doktor walaupun tu cita-cita dari kecik.


Nasyid and tilawah lagilah, suara sikit lagi nak kalah dengan katak. Kalau masuk jugak, memang kesian lah telinga sesiapa yang mendengar. Heh.


Padahal boleh je nak join hafazan, kuiz and lain-lain. Tapi macam tu lah, alasan sepanjang 5 km. Haih..haih..


Untuk karnival BKPI yang berlangsung selama 2 hari tu..


Walaupun sekadar AJK bahagian makanan, tetapi kepenatan berlari-lari dari Dewan Bendahara ke Bilik Temenggung agak terasa.


Sudah jadi kebiasaan bagi 'waitress' retis ni untuk tengok persembahan separuh, separuh masa lagi tunggu kat dalam bilik santapan.


Sempat jugaklah tengok Mestica buat persembahan lagu Kerana Cinta ft with AsWeSee and IsOne, Rahmat Ujian, Istikharah, Layar Keinsafan, Badar 313, Salahuddin Al-Ayyubi, and ada beberapa lagi lagu lain yang turut didendangkan. 

Sebahagian ahli IsOne- grup nasyid Semester 8..
Persembahan terakhir sebelum meninggalkan IPG


[As We See] - grup nasyid IPG..
Bergabung meletops!
Tapi nak sangat Mestica bawak lagu Mimpi Yang Indah. Ye lah, best kot mimpi yang indah tu jadi kenyataan, macam Mestica datang IPG.. hehe..

Aha! Baru teringat, sepanjang Mestica ni buat persembahan, ada jugaklah dorang panggil student naik kat atas, sebab dorang da bawak album baru nak bagi free kepada mereka-mereka yang berani. 


Untuk konsert malam ni, pihak luar boleh jugak datang. Antara yang mai memeriahkan sekali dari MRSM KoPu, Imtiaz Besut, and pihak luar lah yang ramai.

Mostly yang berani naik ke pentas ni budak IMTIAZ Besut. Seriyus terasa bangga sebab ex-IMTIAZ kan. Tengok hadek-hadek ni berani kedepan. Siap nasyid lagi dengan suara yang agak mantap gitu...sapa dah nama dia, Arif kot.. 

Nazlin mesti kenal punya..

Teringat zaman sekolah dulu,..sobs sobs..rindu kot.

Pastu nampak bas IMTIAZ, teringat lagi masa naik bas nak balik rumah tetiap bulan. Tapi bas Imtiaz Dungun lah, bukan Besut punye.. Rindu jugak lepas 4tahun tinggal sekolah...


Berbalik kepada keadaan sekarang...


Memang super eksaited sampai save tempat depan sekali sebab taknak orang lain ganggu pandangan.


Padahal sebelum ni kalau ada talk ke , forum ke, mesti nak duduk tempat tengah atau belakang. Nak cover mata kan, asyik nak tutup je. Tak faham jugak dengan mata ni sebenarnya. Haih. 


Oke, memang retiss ni bukan perlu diminat sangat, tapi dah minat dengan lagunya, dengan retis sekali tertarik..


Tapi yang untungnya, kami tak perlu berebut-rebut untuk ambil tandatangan and bergambar sakan sekali.


Dah la kumpulan Mestica ni masuk dalam list feberet jugak. Tapi tak pe lah.. dah tugas.. 

Sebelum dorang balik ke hotel penginapan, sempat jugak bergambar sekeping. Happy kot dapat bergambar sebelah dia..



Haha!

Tapi agak terapat sikit...
Nasib lah.. 
Tak dapat nak elak, tengok-tengok dah rapat and takleh gerak. 
Terpaksa membatukan diri kat situ.

Tapi yang penting ada kenangan tuu..

Walaupun tak dapat signature.. heh..
Seriyus eksaited membunuh dapat jumpa Mestica face to face.. :)

2 comments:

SuaraMinda said...

pnjg bebeno menulis tue..lebhkn grafik kurgkn tlisn,,huhu..

wardatulhumayra said...

haha.. biasa la tu..dang idea mencurah ke ladang gandum..cannot help lah. nnti nk tmbh lg grafik..tu skadar yg ada je la

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaSa MeNGeJaR~