Pages

Till one year~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Wedding tickers

Thursday, December 27, 2012

Shah Alam -KL- Putrajaya


KLCC. Plan asal nak masuk Petrosains. Tapi ticket sold out. Cuti sekolah. 
Ramai kot. Penuh.

Padat. Full. Kena book dulu tiket awal-awal kalau nak masuk time school holiday cenggini.

Lesson: buat perancangan awal. Book for ticket first, then you'll able to come.
Kalau tak rugi je jalan jauh-jauh.

p/s: Lollypop besar tu dekat Candylicious. Penuh cekelat. Teringin nak borong semua.
Tapi tengok purse, terus T____T

Keperluan lagi penting kot.

Utama yang mana lagi penting.


Dataran Putrajaya. Night market here.

Beli ayam goreng Abang Bob, tokoyaki, kebab, ABC..

Saya yang paling banyak beli makanan.

Kawan saya cakap, "Tasha ni perut macam stoking, nampak kecik. Tapi boleh sumbat macam-macam !".

Terasa macam nak deny, but its true instead. So, memang macam tu. Nasib lah.

Then, ala-ala picnic dekat field.

Ramai kot orang lepak sini. Loads of family. Ada yang bawak bicycle, roller blade, skateboard, racquet.

Macam best. Teringin nak main skateboard. 

Teringat Ed.Versus. Hlovate. Buku yang buat aku start jatuh cinta dekat tulisan dia.

Dan buat jiwa ni makin tertarik dengan apa itu usrah.

Usrah tu jaga kita. Sebab dalam usrah, kita sama memperingat dan diingati.

* * *
Hilangkan stress dekat sini syok kot.

Udara malam nan dingin. Sambil eratkan silaturrahim with family.
Just noice! :)


Taman Tasik Shah Alam.

Sitting alone on the bench facing the lake. Kadang dengar bunyi gagak-gagak bandar. Bising. Tapi angin tasik yang sepoi-sepoi bahasa buat jiwa tenang.

Layan 'Beduk Diketuk' sambil telinga sumbat Beats Earphone by Dr.Dre.
The Best of Mozart mengalun perlahan. 

Kadang perhatian teralih dengan bunyi kocakan air dari pedal  kayak.
Bestnye kalau dapat main.

Tapi alone, bosan jugak.
Kakak attend her class, pukul 2.30pm baru habis.

And I spend 3 hours waiting here. All alone.
Wait, not alone. With my book. And fon. Beats, and nature.

p/s: next time, nak naik bot itik and kayak tu. 

3 comments:

haqiqah comey said...

len kali dtg kL..kol ak..kte lepok mane2 same..hehe

wardatulhumayra said...

hehe..benreh..insyaAllah..loni rajen beno ak nek g KL.. sbb de kakok ak en..he2

wardatulhumayra said...

haha.. doc, entri ni tahun lepas punyaaa..
mood hupdate tu ada..tp lack of time pulok..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaSa MeNGeJaR~