Pages

Till one year~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Wedding tickers

Sunday, January 20, 2013

[Part One] Out of time !


entri ni lama terperap dalam draft. Bila cuti nak habis. Tapi macam tu lah. Suka sangat peram sampai jadi jeruk. Tapi jeruk sedap whatt? Masam-masam manis gitteww! ^_^


School holiday gonna be end. 5 days left. Then my PISMP Season 5 at IPG will begin.

Masa pantas je berlalu. Pejam celik pejam celik. Mujur pejam still celik dari pejam tak celik-celik langsung kan.

Rasa macam baru semalam cuti bermula. Macam baru semalam je rasa release dari paper ELE, rushing-rushing kemas bilik, berkejar-kejar dengan masa kes nak naik bas g KL pulak... Haha..
Tu la orang cakap, masa ni macam pedang, kalau kita tak kejar, dia akan potong kita..

Cuti aritu, memang agak terisi lah sedikit. Dengan berjalan sakan, jadi orang Ke Ewl 2 minggu, lepastu duk kat rumah tak sampai seminggu dah naik ke Kangar pulak. Nampak macam best je jalan-jalan ni kan. Tapi duit tu memang berlari laju lah. Sampai short kot pintiss.. adeh!

2012 dah nak tinggal aku dah. Dah macam-macam perkara berlaku dalam tahun ni. Terrasa macam nak buat 2012 in Review. Ewah, dah macam Facebook TL dah ade review-review bagai. Kemain kau Jahhh!

Kalau nak suruh tulis onthespot apa yang aku buat tahun ni, mungkin ada part yang aku tertinggal. Mungkin. Sebab masalah short term memory loss tu menjadi jadi sekarang nih. Mungkin bahana semut banyak sangat masuk dalam mulut kot. Haih.

Tapi ada several part yang aku nak highlight tahun 2012 ni, yang kebanyakannya perkara luar alam yang tak pernah aku terfikir punn.. i.e:


  • - jadi sebahagian dari ahli Jawatankuasa Perwakilan Pelajar yang aku tak pernah terfikir pun sebelum nih!
  • - jadi 'orang tengah' (hokni dok tahu guane bole tetiba berani g tegur orang n terus tanya pasal weirdo thingy)
  • -hantar artikel. ewaah.. tak pernah terjangkau dek akalku..
  • -tukar link blog sampai orang tak bole nak trace dah blog aku. Haih, menyesal kot tukar link, but i have to do that!
  • -jadi videographer debat InterIPG..yang ni biasa ja kot. Tapi, being a part of AJK untuk debat InterIPG ni memang buat aku rasa macam penting gituuw.. 
  • Macam best je usung tripod tu ke sana ke mari. Set-up video untuk rakaman. Masa tu seriyus rasa macam...macam....macam technician(?) gitu..?? -_-"
  • - and being a part of my rumet wedding! haha.. yang ni paling best. Terrrasa macam diri sendiri punye majlis je.... eh?

And, masa yang berlalu tu cukup pantas...sangatt.. macam lightning gitu. Or, nak lebih exaggerate  lagi, laju macam Buroq!

Kenangan kekal sebagai simpanan dalam memori, dan dengan kenangan itulah kita belajar dan cuba untuk jadi lebih baik dan membentuk diri kita di masa yang mendatang..

2013..
Tahun ni Abe Cik dah masuk Tingkatan 1, Yong PMR, Azim dah darjah 6. Besar-besar dah adik aku yang aku panggil budak-budak kecik nih. Mamabah dah start fikir dah, nanti tahun depan, tinggal Azim sorang je lah dekat rumah. Sunyi rumah.

That's why, hujung minggu aku kena sentiasa balik. Nak meriahkan rumah katenye. haha

Well. Hope tahun ni some miracle will happen. ^_^
And I'll try harder to upgrade me myself..

May Allah Bless... :)


2 comments:

nabila biela said...

done review belog ni..hee..http://comey-comeyblog.blogspot.com/2013/02/review-5-blog-yang-bertuah.html

Sherlyanna Angiela said...

done follow your blog...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaSa MeNGeJaR~