Pages

Till one year~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Wedding tickers

Saturday, February 23, 2013

[Part Two] Out of time !


Bzzt! Bzzt! Bzztt!

Dush! Dush! Dush!

Sheesh....

*sori, nak hupdate blog kna laser semua lipas-lipas, sapu sawang and tebas lalangg dlu..kotoq ngatt haihh ini belogg! *

Diskelemer: Part one sebulan yang lepas, part two dah berkulat dalam draft baru terrasa nak usik.. hee~ teruk betul komitmen ngan belog ni skang.. haha.. -_-" !

Well, as said before, season 5 just have begun. Semester ni sangat-sangat lah busy. Dengan kelas pack membunuh.. Heels over head kot!!

Also, agak tertekan sikit dengan peraturan maktab yang dah ala-ala sekolah rendah tadika. Pagi-pagi, pukul 7.30 pagi mesti dengar siren. Suruh keluar dari asrama and if lambat, you kena kunci. 

And if you tak masuk kelas, surat tunjuk sebab terus sampai kat kaki you! Ohoii duniaa!!

Dan kalau keluar masuk awal in case your class habis pukul 12.30 or 10.30am, tak boleh balik hostel. If balik jugak, memang bole main nyorok-nyorok dengan mak Guard. Hermm..

So, lepak lah kat mana-mana yang boleh. Biasa kamiorang duk dekat surau. Qailullah jap. 

Kadang duk kat library, layan buku. 

Kadang dekat kelas, pasang aircond and online. 

Kadang menonong je tepi pagar hostel sambil goyang kaki buat muka kesian tunggu MakGuard bukak. -..-

Ohoi! Mungkin nak ajar kamiorang ni berdisiplin g kelas awal. Tapi rasanya tak perlu lah kot nak guna siren. 

Dah macam penjara gituh bila ramai-ramai berlari keluar dari bilik bila dengar siren. Sekolah dulu pun tak macam ni. Takpe lah..sabor aje..

Sebulan lebih dah berlalu. Tapi rasa macam baru je start sem. Yes, memang baru je pun. Baru sebulan lebih.. -_-"

Itu cerita di IPG nan terchentaaa-lah-sangat !

Btw, tak banyak yang nak diluahkan dan diceritakan. Mungkin sebab tu blog ni lama sangat dah terbiar. And I am really really sorry sebab tak dapat nak update dengan entri yang bermanfaat dan menjentik minda dan jiwa.

Idea tu datang tak nak datang je. Y_Y

Mungkin sebab saya tak berapa rajin nak menjana idea dan jugak sebab kemalasan tahap phosphorus bomb!

Orang cakap, nak update pape, kena follow the flow. Let the idea flow like rainbow waterfall !
But the idea won't come if you just sit and do nothing.

Sama analogi dengan nasi. Yes! Nasi yang jadi makanan ruji kita tu. 

Nasi takkan melompat dengan riang gumbiraa nak masuk dalam mulut.

We need to take them and pass it to our mouth. 

Dan gigi takkan mengunyah that food into small if we didn't move our mandible and give some pressure.

Dan lidah jugak, takkan tolak makanan tu kalau kita tak tolak masuk dalam oesophagus.

Dan lepas tu baru bole automatik je makanan tu berjalan masuk dalam stomach by the action of peristalsis..

Dan semua tu takkan terjadi if Dia tak izinkan. If Dia tak bagi nikmat tubuh badan dan system badan yang sehat. Kan?
Pusing-pusing satu dunia, satu universe pun, last-last kita akan kembali kepada asalnya jugak.
Kepada Pencipta kita, yakni Allah.

Sebab dari DIA asal kita semua. Dengan kehendak DIA semua perkara terjadi.

Even though we have our own systematic superb plan, but if He didn't accept our proposal, the plan will not proceed as what we've plan.

Pasal tu kena selalu doa. Sebab doa tu sangatlah qowiy!
Senjata orang Muslim yang of course tak boleh dicuri oleh non-Muslim.

Special weapon kot, kalau orang cakap senjata perang Rusia tu cukup gah dah, dengan doa, senjata tu pun boleh malfunction. Kan Allah yang tentukan bukan?

Sebab tu, when we want to do anything or something or everything, 1st we need to niat and doa sekaligus. Hope segalanya lancar dan dipermudahkan.

I plan, you plan, we plan but He is the One who let the plan succeed or failed. 
So, please do prayer to let He approve your plan proposal. *wink*
random post...

pheww~

till then..

May Allah bless. ^_^

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaSa MeNGeJaR~