Pages

Till one year~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Wedding tickers

Wednesday, March 20, 2013

Anugeghah Penganghah!


Rasa macam tak nak cerita. Tapi ia memori. .ehhmm.ehhmmm..okeh, nak citer gak!!


Kamiorang ghasa happy gila2 dapat naik pentas muka cuak bajet cun ala model..
EH?!

Alhamdulillah.. hope sem depan dan depan dan depaannn lagi maintain la hendaknya..
Open market make cikgu-cikgu makin gigih nak study!
Sampai nak makan nasi pun kena fikir 10x kes nak baca buku...

err...study lah sangat kan. Membajet je lebih. Haha...

well, just a random post..pheww.. -_-"


p/s: Congrats all!! You guys soo bijakest lah!! ^_^

Friday, March 15, 2013

Zombie!


Untuk seminggu dua ni, dia terasa dirinya mulai transform kepada zombie a.k.a mayat hidup. Mana taknya, dalam seminggu cuma dapat melelapkan masa sekitar 10 jam sahaja.

 Tugasan kerja kursus yang mulai beratur menunggu giliran untuk dihantar, lab report yang masih terbengkalai dengan pengiraan yang entah ke mana, PCK yang masih belum setel dan juga dengan kuiz yang onthespot.

 Tu tak campur lagi dengan kursus KOAM hujung minggu itu. Masa rehat hujung minggu pun turut sama disebat.
Nak cakap kononnya betapa sibuklah dia itu. Padahal ada homosapiens lain yang lagi sibuk kalau nak dibandingkan dengan dia. 

Tapi baginya, tugasan ni dah cukup nak buat dia turn into zombie-like-human. Rasa macam masa tu sangat tak cukup. Cuma rasa tak cukup, padahal cukup je kalau pandai nak manage. Masalah dia yang itulah. Management.

Pengurusan bukan setakat pengurusan untuk masa, tapi work management, time management, relationship management. Semua berterabur. Entah. 

Kadang dia pun buntu dengan diri sendiri. Miserable kot.

Tak tahu kenapa virus kemalasan tu terlalu menusuk diri. Sampai dia mulai bosan dengan diri sendiri.

 Bosan dengan kemalasan dan ketidakproduktiviti diri. Yang peliknya, takde pulak usaha nak upgrade. Banyak sudah kuot-kuot penuh bermakna ditampal dekat dinding.

 Di baca sekali lalu dengan mata separa kuyu dan badan separa bermaya. Konon bersemangat, terus duduk di depan laptop, bukak folder kijoskoloh. Bukak semua tugasan-tugasan yang perlu dibuat. 


2 3 patah menaip, cari bahan semua. Inspiration tu datang..perlahan-lahan. Kemudian mata layu, layu dan tertutup. 

Eh? Tersedar sebab kaki dan tangan semua rasa macam paresthesia gituh.
Bangun. Wuduk. Tajdid niat. Bukak tafsir secara random.
Terbukak muka surat 594. 

"Verily We have created man into toil and struggle" (90:4)

Eh! Ye lahh!! 
Kena kuat lawan nafsu kemalasan nih!

Kena jadi rajin untuk rajin,
Malas untuk jadi malas.

Ganbatte kudasai!!

Till then..

May Allah Bless.. ~

p/s: random update

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaSa MeNGeJaR~