Pages

Till one year~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Wedding tickers

Sunday, June 16, 2013

Expect the unexpected

Macam tak caya,
But I have to believe..
Rasa macam mimpi, tapi memang ni adalah realiti.
Rasa macam baru semalam dok pikio, sapo aih bakal hubby aii.
Sekali hari ni dah ada dok kat sebelah. Tapi bukan frequently dok kat sebelah la.
Sebab kami tak boleh serumah / bersekedudukan.
Kami nikah khitbah, and adelah perjanjian tak rasmi gitu. Kena jaga elok-elok sebab saya still ada setahun setengah lagi dekat IPG terchenta. Dan dia ada 3 tahun lagi dekat sana. So selepas habis maktab tahun depan, insyaAllah kalau dimurahkan rezeki, I'll be in Jordan. EnshaAllah.
Waaa!! Macam tak caya ada jugak peluang ke sana. Dolu-dolu ada jugak berangan nak ambik medik and belajar belah sana. Tapi takde rezeki time tu.
Lagipun saya tak ambik medik kan. Tak jadilah Doc Natasha, tapi jadi Tcer Natasha. :-)
Alhamdulillah, He plan  better than me..  ^_^

Surprise!!

Ramai yang terkejut bila kamiorang post announcement kawen dekat group Bumi Anbiya', Classmates sc, IPGKSM, grup DQ. Sebenarnya kami sendiri pun terkejut kami kawen. Haha, macam tipu je kami terkejut, tapi seriyusly tak pernah pun terfikir nak kawen seawal ni. Hohoi..
Perancangan last minute betuk, hasil perbincangan antara parents kedua-dua pihak memikirkan yang terbaik untuk kami. Hee.

Lagipun tak ramai yang tahu kami berhubungan secara serius. Ye lah, kami bermula sebagai kawan biasa je dulu. Tyme kawan berkawan dulu takde lah pulak terfikir," Mungkin ini bakal imamku" (hikhikhik...-_-").
Ramai pulak yang bertanya;
macam mana boleh kenal?
Macam mana boleh tersangkut?
Korang kapel since zaman sekolah ea?
Ni cop masa zaman sekolah lagi ke macam mana ek?

Tergelak je bila dorang tanya menda tu semua..
Tapi of course lah memang bagi kejutan kat dorang. Kejutan besar-besaran kot. Sebab tak pernah nampak pun kami ni berhubungan secara serius di Facebook khususnya. Dan kalau kami contact secara terbuka sikit pun, dekat Google +. Kat situ takde orang pun. Kami-kami je. Hee

Hari ni dah masuk hari kesepuluh saya bertukar status dari bujang --> berkahwin, dari panggilan Cik ke Puan.
And also, hari ni pun hari pertama kuliah. Sampai kat kelas classmate memang panggil Puan Natasha. Oke fine.. Rasa sangat matang di situ. Hohoiii!!
Rasa segan-segan kucen lagi. Sedang biasakan diri lagi kot. hee..

Also, ramai yang bertanya kisah kami.
How we met?
How we plan for marriage?
How we pujuk our parents supaya izinkan kami kawen muda..
and so on..
I will update about it soon.
As soon as possible..

Sebab Asus K53E putih ni dah ada dekat tangan saya. Pinjam yang Inche Hubby jap, sebab Acer Aspire 4736-G tu rosak motherboard. And I think I supposely to buy new laptop kot.
Kalau Asus putih ni besar sangat nak bawak..
Tak larat den. Rasa macam workout je bila bawak laptop ni g kelas. Tapi memang makhluk ini sangat membantu lah sebenarnya.

Oke, lamaaa kot ambil masa nak siapkan satu entri. Mood tu nak tak nak je datang. Idea tak flow. Memang membebankan kadang bila idea tak flow tapi nak jugak update. Bila update masa idea tengah stuck, mood tak dak, penulisan pun jadi macam petak 4 segi. Takdak makna gituh. Tak suka menulis dengan paksa. Takde jiwa gituh. Bila menulis dengan rasa, aura dia tu lain. Tu yang saya rasa lah, orang len tataw. hee..tapi sekarang ni mood menulis sedang membuak-buak sangat.. That's why mungkin boleh siapkan 2 entri dalam satu malam. heee... lagipun umi dok tanya-tanya dah bila nak update blog... sori lambat umi! ^_^

Dah banyak merapu ni, oke bai..
Next entri will be publish as soon as possible.. ^_^

Till then..
May Allah bless.. <3 p="">
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaSa MeNGeJaR~