Pages

Till one year~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Wedding tickers

Saturday, May 3, 2014

Hiatus [2]


 Hiatus :  an interruption in time or continuity :  breakespecially :  a period when something (as a program or activity) is suspended or interrupted hiatus
 from writing..

It's been a while.
After last update, February 6, 2014...
Tu pun update sekadar melepas batuk di tangga. Selamba macam tu je..
Tahun 2013 pun berlalu dengan 20 entri sahaja. Ohmaiii... What happeng natasha hafizi.. 

Where's your passion towards your blog??

Tapi macam tu la. Sekarang dah habis praktikum Fasa 3, dah dalam mood bercuti sementara. Jiwa pun rasa macam melompat-lompat gumbira semacam je sebab dah rileks sekejap dari berperang dengan RPH tapi sedih meh nak tinggal budak-budak hingusan ini sebab agak lama mengajar mereka dan dh kenal sorang-sorang macam mana perangai.

Gitulah bila jadi cikgu ni. Macam-macam karenah budak-budak yang nak hadapi, tapi deal problem with them make me learn something from kids. Dorang tak simpan pape dalam hati even though marah tahap giler-giler sekalipun.

Tu yang aku kagum dengan budak. Dahlaa kepala tak fikir masalah. Asyik gumbira je manjang. Dendam pun takde. Masalah dengan orang pun takde. Tenang je hidup. Hoho. Aku kadang rindu jugak nak jadi macam dorang. Dan aku dulu pun macam tu jugak. Dulu la, mase budak. Tapi sekarang pun rasa budak jugak. Masih rasa macam budak-budak walaupun realitinya dah jadi isteri orang.
Hohoi... 

Banyak perkara nak share. Nak cerita. Nak kongsi. Tapi asyik tergendala je. Sekarang ni dah mula cuti minggu ulangkaji. Masa banyak untuk rileks. InsyaAllah dari semasa ke semasa blog ini akan dihidupkan kembali.

Sedih kot bila tengok dia terbiar je. Padahal dulu-dulu dekat sinilah dok curah idea, berkomunikasi dengan diri sendiri. Koreksi, reflect, cari penyelesaian and give motivation. Lebih untuk cakap kepada diri sendiri sebenarnya. Tapi bila menulis, motivasi tu akan datag dengan sendirinya. Kita bila nak bercakap lagi best bila kita dah buat. Kan?

Till then..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaSa MeNGeJaR~