Pages

Till one year~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Wedding tickers

Thursday, January 8, 2015

He is a BOY!!

Assalamualaikummm....!

ohoii..daahh 2015 ?!

that's mean dah tak lamaaa dah nak tunggu baby keluar. Tak sampai 100days punnn.. Debar + excitedd denn!!

Hari ni dah masuk 31 minggu 3 hari = 7 bulan 3 minggu 3 hari..

Next week will be 8 month! Whoaaa.. sekejap je perut dah membesar, bentuk badan dah berubah anddd dah boleh rasa baby makin membesar and memberat! 
Alhamdulillah, sihat anak umi abi ea..

Hari tu pegi scan, nak tengok jantina and tumbesaran dia dah sampai kat mana. Alhamdulillah doc estimate his weight in about 1.2 kg. Not too big not too small.. at average laa.. lagipun my body iz smalll..
so better baby membesar kat luar perut compared to in my own uterus. So that, tak perlu susah nak keluar nanti. InsyaAllah..


And as I and family expected, he is a boyy!!! 
I can see his bebird, and testes too... ^_^!!

Patut laa duk kuat sangat menendangg . Kuat main bola ea baby? 
Sampai bergegar-gegar perut den. Hahahaahaa..

Kadang tu kalau mengiring mesti rasa siku dia kuat menyiku, geli-geli gak sikit. Kadang tu sampai sakit sikit..

Tapi yang paling best bila mengaji dekat dia. Dia duk diam-diam je. Baik je taknak kacau umi ngaji. Bila stop je, start la dia menggeliat. Rasa gerak sikit-sikit. Suka dengar umi ngaji eh? 

Nanti abi balik lagi best abi ngaji..umi tak boleh challenge..

Sama jugak ngan waktu solat, waktu nak bangun subuh tu, kuatla dia kicking. Tau dah suruh umi bangun solat tu. Bagus betul la anak umi sorang ni, kecik-kecik dah pandai remind umi dy. Ni sayang bangatt kat awak...
Nanti jadi anak soleh tau... jangan nakal-nakal sangat macam umi and abi masa kecik.

Sekarang ni experience macam sakit tekak sikit. Maybe thyroid gland need to work more to make sure sufficient hormone supplied to my body. 

Bila preggy ni, sangat penting pemakanan sihat and berkhasiat. Vitamin jangan lupa tau. Especially folic acid. Important for your baby growth. Also other supplement like honey, dates, kismis.. 
I just take Jus Tok Guru because it have all the pemakanan sunnah as I said above.

Tapi Jus Kaseh Gold tu pun bagus untuk supplement. Sebab bila preggy ni badan cepat letih sikit and rasa macam senakk kat dada.

Sebab perut makin besar and tolak naik ke atas. That's why jap tu nak duk lama-lama pun tak selesa. Nak letak bantal kat belakang badan la. Nak baring la..

And sekarang ni sindrom yang kuat menyerang ialah sindrom tidur. Kejap-kejap rasa ngantuk. Tapi malamnya mata cerah kalah burung hantu!

Bila dah masuk third trimester ni, lots of thingy I need to do and prepare like buy baby thingy and emotion and physically prepared.

Bila baby keluar. there's new phase that I need to face i.e being a real mommy.
Do the breastfeed, change baby poo, bathing n bby grooming. Make sure he is healthier and a lots more to do.

About prepare baby thingy, I'll do it when Faris come home in about 17 days more.

Can't wait to see him and let he feel his son kicking inside me. Nak sama-sama rasa eksaited and rasa bahagiaa yang tak boleh nak cerita la. 
You'll experience it by yourselves when you'll become a parents soon..

Well, that's all that I can tell. Much more need to share, but some times, it cannot be said and written. 

That feeling kept deep deep inside heart. Cannot be shared, but can be feel together... :)

Having a baby such a bless from Allah, so make sure to always being thankful and patience with all the test and the sicknesses during pregnancy. Every single mother face it lah! So, be thankful to your mother and wife that have been sacrifice a lot to have you and your baby..

Till then...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MaSa MeNGeJaR~